Jump to content
Welcome to Max3Semne Romania
Înregistrați-vă acum pentru a avea acces la toate funcțiile noastre. După ce v-ați înregistrat și v-ați conectat, veți putea să creați subiecte, să răspundeți cu postări la subiectele existente, să oferiți reputație colegilor, să obțineți propriul mesager privat, să vă actualizați statusul, să vă gestionați profilul și multe altele. Dacă aveți deja un cont, Loghează-te aici - in caz contrar Crează un cont gratuit astăzi!

Toggle shoutbox Chat @ Max3Semne Romania

TeamSpeak Redeschis: TS.MAX3SEMNE.RO

CAUTAM ORGANIZATORI WARDAY/WARNIGHT PENTRU DETALII AICI

[Info] Pentru cei care vor sa doneze si sa ajute comunitatea COSTY el este singurul fondator al comunitatii Max3Semne, aveti grija la cine donati.

[Info]:Campanie Admine :Click Aici

Asteptam propuneri aici

 • Fara spam / limbaj vulgar in chat. (spam = mai mult de 3 randuri consecutive.)
 • Trebuie sa ai minim 20 mesaje pentru a vorbi in chat.
@  eLCap0n3 : (16 August 2018 - 01:13 AM) Ce faceți?
@  CoStY : (15 August 2018 - 01:34 PM) @Captain America adica ce sa intamplat?
@  CoStY : (15 August 2018 - 01:34 PM) o sa ii fac udate sa puteti intra si voi
@  Captain America : (15 August 2018 - 05:12 AM) Fratilor ce s-a intamplat cu sv de mix? :((
@  Captain America : (15 August 2018 - 05:12 AM) Neata
@  noforcemaccel : (15 August 2018 - 03:55 AM) :))
@  AimoN 1337 : (14 August 2018 - 11:19 AM) https://youtu.be/ewh0K6wFqHM
@  Al Saher : (14 August 2018 - 09:49 AM) Nimic nu iese bine ba, cand muta de la tni sa poata intra si aia cu versiuni vechi, nu mai pot intra aia cu versiuni noi :)))
@  AimoN 1337 : (14 August 2018 - 07:55 AM) @Al Saher csf
@  Costa *whisper* : (14 August 2018 - 07:32 AM) Teapa:))
@  CoStY : (14 August 2018 - 03:07 AM) ghinionu vostru :D
@  Al Saher : (14 August 2018 - 02:42 AM) Daca am teamspeak 3.2.0 nu mai pot intra pe ts-uri vechi :|
@  Al Saher : (14 August 2018 - 02:41 AM) am inteles
@  Al Saher : (14 August 2018 - 02:41 AM) <13:40:37> Trying to connect to server on ts.m3s.ro <13:40:38> Disconnected from server (server version is too old for command)
@  AimoN 1337 : (14 August 2018 - 02:00 AM) <12:59:04> Trying to resolve hostname ts.max3semne.ro <12:59:05> This server configuration is deprecated. Support for this configuration will be dropped in the future. <12:59:05> Please contact your server administrator. For details please see this Knowledge Base article. <12:59:05> Trying to connect to server on ts.max3semne.ro <12:59:05> Disconnected from server (server version is too old for command)
Nice
@  Roboţelul M3S : (13 August 2018 - 11:34 PM) Bun venit 6ix9ine pe comunitatea Max3Semne Romania, îţi urăm o şedere plăcută alături de noi !
@  KöÞý. : (13 August 2018 - 07:06 PM) Cautam admini MIX ===> http://www.max3semne...tăm-admini-mix/
@  KöÞý. : (13 August 2018 - 07:04 PM) Cautam organizatori warnight / warday ===> http://www.max3semne...arnight-warday/
@  AimoN 1337 : (13 August 2018 - 05:20 AM) ce s-a intamplat cu ts-u =))?
@  KöÞý. : (12 August 2018 - 07:08 PM) × Counter Strike : România × INSCRIE-TE ACUM : http://steamcommunity.com/groups/csrou

Photo

Stiata ca - week


 • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1
Shawary @ Max3semne

Shawary @ Max3semne

  Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  -Stiati ca , Venus este cea mai apropiata planeta de Pamant, numita si Luceafarul de Dimineata si de Seara, ea stralucind puternic, asa cum este vazuta de pe Pamant. 

  Venus graviteaza intre Mercur si Pamant pe cea mai circulara orbita dintre toate planetele. 

  Potrivit lui Immanuel Velikovsky, inainte de secolul al VIII-lea i.Hr., Venus era o cometa, care in decurs de 800 de ani a intrat de cateva ori in contact cu Pamantul, trecand foarte aproape de acesta si provocand mari cataclisme pe Terra si ducand la decimarea in masa a oamenilor. 

  Ultima oara cand Venus ar fi afectat major Pamantul si oamenii de pe acesta, provocand mari cutremure, schimband relieful pe Terra, ridicand apele in cer si despartind marile, turnand ploi de pietre de foc si fum negru inecacios, a fost exact in perioada Exodului evreilor din Egipt, cand se presupune ca 98% din egipteni ar fi murit atunci (si cam tot atatia evrei, cei care au reusit sa fuga ratacind in desert vreme de 40 de ani). 

  Venus este singura planeta a carei rotatie in jurul axei proprii se petrece de la vest la est, adica in sens invers fata de miscarea de rotatie a celorlalte planete.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #2
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention
  Stiati ca vinul....
      
  Vinul contine mai mult de 700 componente chimice identificate? Probabil foarte multe dintre ele contribuie in mod semnificativ la realizarea aromei, facand din vin unul din cele mai complexe componente ale meselor noastre.
   
  Cei mai mari bautori de vin sunt australienii? Daca va intrebati, Romania e pe locul 18 la egalitate cu Belgia, dar inainte de SUA, spre exemplu.
   
  Cel mai plantat soi din lume este chardonnay.
   
  Chardonnay, alaturi de Pinot Noir si Pinot Meunier , este unul dintre cele trei varietati de struguri permise de catre legislatia franceza in producerea sampaniei.
   
  Castelul lui Huniade nu este doar cea mai veche cladire din Timisoara si monument istoric, incepand din februarue 2012 Castel Huniade este si o gama de vin romanesc lansat de catre producatorul banatean Cramele Recas.
   
  Stiati ca mirosul unui vin nou se numeste aroma, in tim ce vinul matur ne incanta simturile cu buchetul lui?
   
  Stiati ca  vinurile rare pot fi una dintre cele mai bune investitii in perioada de criza? Unele loturi de vin produse de podgoriile renumite din Bordeaux, cumparate chiar inainte de inceperea crizei financiare  au adus randamentespectaculoase investitoorilor in doar cinci ani, de circa 14 ori sumele investite.
   
  Vinul rosu se degradeaza atunci cand este expus la lumina,asa ca este pastrat in sticle de culoare inchisa.
   
  Vinul rosu bate in violet, daca e nou, in rubiniu daca e mai vechi, si in caramiziu, daca e vechi de-a binelea.
   
  Pare greu de crezut dar, de fapt, englezii si nu francezii au descoperit metoda produceri vinului spumant si au avut la indemana si mijloacele necesare: dopul de pluta si sticla groasa, rezistenta la presiunile rezultate in urama procesului de fermentatie.
   
  Exista peste 5.000 soiuri de struguri in intreaga lume.
   
  Intr-o sticla de vin spumant sunt aproximativ 44 milioane de bule.
   
  Nu soiul de strugure determina cat de dulce va fi vinul, ci producatorul.
   
  Cei mai mari bautori de vin sunt australienii.Daca va intrebati, Romania este pe locul 18 la egalitate cu Belgia, dar inainte de SUA, spre exemplu.
   
  Pana la mijlocul anilor 60 in Anglia nu era obligatorie lipirea etichetelor pe sticle.
   
  Vinul e un mediu steril datorita aciditatii, alcoolului si PH-ului.Agentii Patogeni nu se pot dezvolta in vin; pe vremuri unii oameni obisnuiau sa amestece apa suspecta de poluare cu vin.
   
  Bulele de aer ce se formeaza cand turnam sampanie intr-un pahar se datoreaza distorsiunilor (uneori microscopice) de pe suprafata sticlei paharului.
   
  Vinurile spumoase sunt abosrbite mai rapid in sange datorita dioxidului de carbon pe care il contin, ''rapunandu-ne'' astfel mai repede.
   
  Cel mai plantat soi de struguri in lume este Chardonay.
   
  Iluminarea are influenta asupra modului in care gustul vinului este perceput.
   
  Vinurile se tin in beciuri sau camere de vin.Acestea sunt locuri special concepute pentru depozitarea si imbatranirea vinului.
   
  Vinul este un produs alimentar natural perisabil.Atunci cand este expus la caldura, lumina, vibratii sau fluctuatii de temperatura si umiditate, toate tipurile de vin, printre care si rosu, alb, spumant si fortificate, se pot strica.
   
  Vinul alb se intuneca la culoare pe masura ce trece timpul, iar vinul rosu dimpotriva, capata o culoare mai deschisa.

  Australienii sunt cei care au inventat conceptul de vin a cutie, iar ideea a fost pusa in practica in anii 70.

  Cuvantul "vin" este mentionat in biblie de 521 de ori.

  Strugurii ocupa locul fruntas in clasamentul mondial al recoltelor de fructe.

  Dupa anumiti istorici, se considera ca pe teritoriul tarii noastre cultura vitei de vie este mai veche decat plugaria.

  In prezent viticultura cuprinde aproximativ 82 milioane de hectare in 50 de tari, mai ales in Europa, continent care da aproape 80% din productia mondiala.

  Oenologia sau tehnologia vinului este stiinta care se ocupa cu studiul si metodele de preparare, conditionare si pastrare a vinurilor si a produselor derivate din struguri, must sau vin in scopul realizarii unor produse finite conform cerintelor pietei.

  Francezii au o zicală: “Vinurile măreţe ” cresc” de-a lungul marilor râuri”. De fapt, apropierea de apă nu este unica condiţie pentru coacerea strugurilor. În afară de asta, strugurilor le este necesară lumina, sol uscat, dealuri calde. Temperatura aerului trebuie să fie de 25-28°C. Acest regim este dificil de menţinut în vii, şi chiar şi atunci, doar câteva săptămâni pe an. Prin urmare, vinul făcut în conformitate cu toate condiţiile “este considerat o raritate. Plantaţiile mondiale de vii sunt răspândite în principal în regiunile temperate.

  Vinul a apărut încă la începutul dezvoltării umane. Sucul fructelor, pomuşoarelor şi altor lichide dulci lăsat la păstrare mai mult timp, suferă anumite transformări, devenind ameţitor. Această băutură s-a dovedit a fi pe placul strămoşilor noştri. 
  Ei credeau că lichidul este bântuit de un spirit. Romanii numeau acest spirit „spiritus vini” arabii – alcool. De aici a apărut obiceiul de a numi aceste băuturi spirtoase sau alcoolice. Vinului i se atribuiau proprietăţi magice şi capacitatea de a vindeca trupul şi sufletul.
   
  Vinul poate fi făcut din aproape orice fructe şi pomuşoare. Însă de ce pentru fabricarea acestei băuturi sunt preferaţi strugurii? Aceasta se explică prin faptul că conţinutul de zahăr din struguri este de 15-25% (de exemplu, în mere conţinutul de zahăr este de numai 12%). În afară de aceasta viile sunt una din cele mai rezistente plante. Strugurii sunt compuşi 90% din apă. Partea rămasă este compusă din elemente care se transformă în vinuri nobile. În afară de zahăr în componenţa vinului se includ acizi vinicoli, de măr, citric. Raportul dintre zahăr şi acizi în vin determină aroma şi evaluarea sa.
   
  Vinurile de masă (uscate), conţin 9-14% alcool. În cadrul procesului de fabricare a vinurilor seci nu se adaugă nici un fel de substanţe străine, inclusiv alcool. Prin urmare, vinurile seci sunt numite naturale.
   
  La alegerea vinului ar trebui să fie luate în considerare anumite reguli ușor de reținut. Un preţ prea redus ar trebui să trezească suspiciuni referitor la calitatea băuturii. După aceea trebuie de acordat atenţie etichetei. Pe etichetă sunt înregistrate denumirea, tăria, categoria (de exemplu, de marcă sau de masă). De asemenea, pe etichetă este menţionată cantitatea de zahăr conţinut în vin (cu excepţia celui uscat, în care nu conţine zahăr), simbolul Rostest – codul autorităţii de certificare, unde a fost identificat vinul şi în cele din urmă, denumirea producătorului. În mod obligatoriu este specificat GOST. Anul fabricării este indicat pe eticheta lipită de obicei pe gâtul sticlei). În final, puteţi efectua un alt test. Duceţi sticla spre lumină artificială şi întoarceţi-o cu gâtul în jos, şi observaţi specificul sedimentelor. Ele ar trebui să fie în cantităţi reduse.

  Cel mai lung zbor al unui dop de vin spumant a fost de 54 de metri? A avut loc la podgoriile Woodbury, din statul New York.

  Cel mai mare preț plătit pentru o sticlă de vin a fost o poliță de asigurare de 225.000 de dolari americani pt un Chateau Margaux 1787 spart de un chelner în 1989?

  În lumea antică, vinul era considerat monedă legală și universală? Grecii schimbau vinul pe metale prețioase, în timp ce romanii îl foloseau pentru a cumpăra sclavi.

  Femeile tind să fie testeri de vin mai buni decât bărbații, deoarece au un simț al mirosului mai bine dezvoltat?

  Există aproximativ 10.000 de soiuri diferite de struguri de vin în întreaga lume?

  Pieliţa reprezintă 7,7 % din boaba unui strugure ajuns la maturitate deplină?

  Vinul pelin se obţine prin fermentarea mustului alături de florile platei Artemisia absinthium, din care se prepară şi băutura absint?

  Cea mai mare altitudine la care se cultivă vie este de 3111 metrii, la podgoria Altura Máxima, deţinută de  Bodega Colome din provincia Payogasta-Salta, Argentina?

  Cel mai cultivat strugure din lume este Chardonnay?

  Aproape 50% din dopurile de plută folosite pentru sigilarea sticlelor de vin sunt produse în Portugalia?

  Termenul de “cuvee” înseamnă, de fapt,” rezervor”, adică recipientul în care se acumulează sau depozitează vinul, dar, în lumea vinului, el este folosit cu sensul de “cupaj” şi atribuit vinurilor făcute din mai multe tipuri de struguri?

  Contrar credinţei că vinul este cu atât mai bun cu cât este mai vechi, studiile ne arată că 90% din vinuri ar trebui consumate în maxim doi ani?

  Expresia “beau în cinstea ta” provine din Grecia Antică, unde gazda unei petrecerii gusta prima din vin, pentru a verifica dacă este otrăvit?

  Sticlele de vin cu dop din plută nu se depozitează niciodată vertical, ci orizontal, pentru a menţine dopul umed, astfel încât să nu se usuce şi să lase aer în sticlă?

  Un vin care are un gust apos, şi nu este o caracteristică a soiului, este foarte probabil să fie făcut din struguri culeşi în timpul unei furtuni?

  Patrimoniul viticol din România măsoară 243.000 hectare, ceea ce reprezinta 2,4% din suprafata arabila a ţării?

  Sticla de vin se desface întotdeauna cu două ore înainte de a fi servită.

  Paharul cu vin nu se umple mai mult de trei sferturi din capacitatea sa.

  Ştiaţi că… Cea mai mare colecţie de vinuri din Europa se găseşte la Mileştii Mici?
  Mileştii Mici este o localitate situată la 20 km la sud de Chişinău, în Raionul Ialoveni din Republica Moldova.Colecţia sa de vinuri, Colecţia de Aur a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai mare colecţie de vinuri din Europa, cu peste 1,5 milioane de sticle de colecţie.
  Complexul de galerii de la Mileştii Mici este cel mai mare din Europa, întinzându-se pe aproape 250 km, din care doar 120 km sunt folosiţi. Vinurile păstrate aici sunt în proporţie de 70% vinuri roșii, cu 20% vinuri albe şi 10% vinuri de desert.
  Cea mai valoroasă sticlă de vin prezentă în colecţie a fost produsă în 1973-74 şi valorează 480€.

  Știați că Organizația Internațională a Vinului interzice amestecul a două tipuri de struguri? “Cupajele” sunt rezultatul amestecului a două vinuri, nu a două tipuri de struguri.

  Dar că rădăcina viței de vie poate să ajungă și la 4 metri știați?

  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #3
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention
  Ştiaţi că… Leul se hrăneşte o data la trei sau patru zile?

  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #4
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  ŞTIAŢI CĂ? Vârsta girafelor este dată de culoarea petelor


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #5
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  Anual, o familie de bufnite poate consuma in jur de 3000 de mici rozatoare (soareci) de camp (si chiar si pana la 10000), tinand astfel in mod natural sub control populatia de rozatoare din zona unde s-a stabilit.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #6
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  Un sturz zeflemitor imita in decurs de o ora 55 de alte pasari.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #7
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  Numele renilor lui Mos Craciun sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen. Donder mai este pronuntat si Dunder, ori Donner, iar Blitzen mai e pronuntat si Blixem, sau Blixen. Rudolph, cel mai faimos dintre toti, cu nasul rosu, este conducatorul saniei, nasul lui lumineaza drumul si il ajuta pe Mos Craciun sa vada casele tuturor copiilor cuminti.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #8
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  Taierea porcului de Ignat, pe 20 decembrie, inainte de Craciun, este un obicei pur romanesc. In aceasta zi gospodarii taie si prepara porcul. Se spune ca in noaptea de dinaintea Ignatului, porcul isi viseaza cutitul, iar cei milosi nu au voie sa participe la taiatul porcului, pentru ca acesta va muri mai greu iar carnea se va face rea la gust.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #9
  Shawary @ Max3semne

  Shawary @ Max3semne

   Moderator

 •   Group:
  Members
 •   Posts:
  1,660
 •   Member Number:
  7784
 •   Joined:
  19-October 16
 •   Reputation:
  162
  • Time Online: 21d 23h 4m

  @Mention

  Principiul lui Dirichlet (principiul cutiei): daca exista n obiecte dispuse in (n - 1) cutii, atunci exista cel putin o cutie care contine doua obiecte.


  Mă respecti te respect, ne respectăm!  

  4_logo5.png 

  76561198147283898.png  


  #10
  ciuciulinho

  ciuciulinho

   Fost Global Moderator Max3Semne Romania & Lider Owerwatch (

 •   Group:
  Premium
 •   Posts:
  5,843
 •   Member Number:
  6932
 •   Joined:
  02-August 16
 •   Reputation:
  721
  • Locatie:
   Constanta
  • Interese:
   FOTBAL
  • Nick Admin:
   ciuciu
  • Time Online: 71d 8h 6m 37s

  @Mention

  t/c incativ


  0 user(s) are reading this topic

  0 members, 0 guests, 0 anonymous users